АРУКО

Начало » НОВИНИ » КОНФЕРЕНЦИИ » честита нова книга

честита нова книга

Архив

От сайта на Университетското издателство „Св. Климент Охридски“ разбираме, че новата книга на д-р Камелия Спасова вече е готова. Модерният мимесис. Саморефлексията в литературата представя изследванията ѝ на най-важни антични литературни и философски произведения, прочетени и анализирани чрез хилядолетни, но и съвсем нови теоретични понятия.

https://unipress.bg/moderniyat-mimesis-samorefleksiyata-v-literaturata?fbclid=IwAR3NsD6Fe5sbcIm1IeRVTMBwwLBNR5LiX5wqSasC67Cg9nA_hCuVXg-BrLk

На сайта на издателството книгата е представена със съдържанието си и с отзиви от д-р Богдана Паскалева, доц. Васил Видински и проф. Тодор Христов.

Това е втората книга на д-р Камелия Спасова. Първата е Събитие и пример у Платон и Аристотел, (2012, Фондация „Литературен вестник“) и тя може да бъда намерена и прочетена в платформата Academia. edu: https://www.academia.edu/35144608/%D0%A1%D1%8A%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%B5_%D0%B8_%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D1%80_%D1%83_%D0%9F%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%BD_%D0%B8_%D0%90%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BB_Event_and_Example_in_Plato_and_Aristotle

Тези две книги обогатяват знанието за античната култура, литература и философия, и за тяхното осмисляне чрез калени през хилядолетията, но и новоизковани концептуални средства. Енергична и ентусиазирана, но и организирана и стегната, ведра и усмихната, д-р Камелия Спасова неуморно твори и популяризира – пише, преподава, пътува, организира университетски семинари, участва в списването на „Литературен вестник“ и обогатява всестранно академично-литературното ни житие-битие.

Да ѝ е честита новата книга! Да напише и да нарисува още много впечатляващи текстове и картини!


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: