АРУКО

Начало » НОВИНИ » КОНФЕРЕНЦИИ » новини и съобщения

новини и съобщения

Архив

Вяра Калфина

Новият председател на Управителния съвет на АРУКО е гл. ас. д-р Вяра Калфина от катедрата по История и теория на културата във Философския факултет.

Съгласно Устава на АРУКО на редовното Общо отчетно-изборно събрание на асоциацията, което се проведе на 14 декември миналата година, беше избран нов Управителен съвет в състав: доц. д-р Силвия Кръстева от ЮЗУ „Неофит Рилски“,

д-р Иван П. Петров от Медицинския университет в Пловдив и д-р Вяра Калфина.

Съгласно Устава на АРУКО, на първото свое заседание членовете на УС са избрали за председател д-р Вяра Калфина, която е alumna на НГДЕК, бакалавър и магистър на специалност Класическа филология, доктор по антична култура във ФФ, преподавателка по антична митология, религия, култура и класически езици във ФФ, ФКНФ и Богословския факултет на Софийския университет. Специализирала е в авторитетни изследователски центрове в Атина, Женева и САЩ. Нейни са преводите на важни антични митографски текстове, като тя е автор и на предговора към тях. .

Научен секретар и деловодител на асоциацията отново е доц. д-р Анета Димитрова от катедрата по Кирилометодиевистика във ФСлФ.

Работата на новия УС ще бъде подпомагана ex officio от доц. д-р Невена Панова, предишен председател на УС.

Пожелаваме на колегите здраве и успехи, за да продължи развитието на класическото образование и знанията за античността – и в университетите, и в средните училища у нас.

***

Темата на следващите традиционни декемврийски четения е

Логос, догма, фантазия

В организационния екип за подготовката им освен членовете на УС ще участваме

още доц. д-р Петър Горанов и аз, Димка Гочева. Очаквайте скоро по-подробен анонс и тематична карта за тази традиционна годишна конференция.

***

Традиционната годишна конференция на International Society for Neoplatonic Studies, която през последните години се провеждаше на един от двата американски континента,  през 2020 г. ще се проведе в Атина от 10 до 14 юни. И тъй като тази година ще е в Европа, предполагаемият брой на участниците е над 150 – от всички възрасти и нива на академичните позиции. Тематичните секции са много и разнообразни. Вижте как са анонсирани на сайта на организацията и кои са имейл адресите на отговарящите за тях.

Заявките за участие с доклади в тази голяма международна среща, на която ще се говори

за философия и философия-в-литература от Омир до края на Ренесанса, организаторите очакват до 24 февруари.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: