АРУКО

Начало » НОВИНИ » КОНФЕРЕНЦИИ » три успешни процедури

три успешни процедури

Архив

 

 

IMG_0264

снимка моя, личен архив

 

Честит празник на будителите, скъпи колеги и приятели!

Радостна съм да съобщя, че в тази празнична седмица с успех се развиха три академични процедури на колеги от Асоциацията ни, а две от тях напълно приключиха.

В обратнохронологичен ред: вчера, 31 октомври, е било проведено заключителното заседание на научното жури за хабилитационната процедура на д-р Силвия Кръстева в ЮЗУ „Неофит Рилски“ и тя е получила седем категорични оценки „за“.

Предстои гласуване в понеделник на 4 ноември на Факултетния съвет на Философския факултет, който ще се проведе в съответствие с Правилника на ЮЗУ, като се надяваме, че участващите в гласуването ще се съобразят с единодушната оценка на членовете на уважаваното научно жури и че след него тя ще е вече доцент по философия и логика.

В конкурса колегата Силвия Кръстева представя много студии и статии, както и хабилитационна монография:

Генезис и поле на логическата теория. Студии по философска логика.
2018. Изд. „Фабер“, Велико Търново, ISBN 978-619-00-0700-5, 404 стр.
В книгата тя очертава основните парадигми на логическото философстване и философското логизиране – от Аристотел, през Кант, Фихте и Хегел, до модерната логика на ХХ век.

Резюме на монографията и на останалите статии и студии, представени за конкурса, както и рецензиите и становищата може да намерите на сайта на ЮЗУ „Неофит Рилски“,като щракнете върху този текст.

************************************************

48426787_10213786023704301_7985476309398585344_n

снимката е на проф. Мария Костова,

публикувана преди време на стената ѝ във фб

На 30 октомври 2019 г. в Института за балканистика с Център по тракология „Проф. Александър Фол“ – БАН, е проведена с успех публичната защита на дисертационния труд на Марта Методиева на тема

„Гръко-римската античност в българската книжнина (края на ХVІІІ – първата половина на ХІХ век)” за придобиване на образователната и научната степен „доктор”, професионално направление 3.1. Социология, антропология и науки за културата, докторска програма Теория и история на културата. Рецензиите и становищата на членовете на научното жури, както и авторефератът са достъпни на интернет-страницата на института.

 

********

А на 29 октомври в Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“ се състоя защитата на моята дисертация, посветена на справедливото и справедливостта според Херодот, Тукидид, Софокъл, Платон и Аристотел. На сайта на ФФ вече са архивирани авторефератите, рецензиите и становищата на членовете на уважаваното научно жури.

Точното заглавие на дисертацията е Към понятията справедливо и справедливост в практическата философия на Аристотел.

********


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: