АРУКО

Начало » НОВИНИ » КОНФЕРЕНЦИИ » Разговор за класическото образование и античната философия и наука

Разговор за класическото образование и античната философия и наука

Архив

Разговорът е проведен и записан на 20 септември 2013 г. в двора на кафе-клуба на архитектите „Timeless“. В него участват Светла Славева-Грифин, която е alumna на НГДЕК и специалност Класическа филология в Софийския Университет, associated professor във Florida State University, в момента работи върху книгата си за късноантичната философия и медицина с дългосрочна изследователска стипендия на фондацията „Александър фон Хумболт“ в Университета на Бохум-Рур; Цена Желязкова – защитила дипломна работа върху „За възникването и загиването“ на Аристотел, довършваща дисертацията си по онтология в Института за изследване на обществата и знанието в БАН, но също така редактор в издателство „Проектория“; и Владимир Маринов – преподавател по класически езици и антична философия в НБУ, преводач на много текстове и автор на значими публикации за неоплатонизма. И разбира се, и аз, Димка Гочева – преподавател по история на философията във ФФ на Софийския Университет.
Всички участници в разговора са членове на АРУКО. За нас беше голяма радост да бъдем домакини на гостуването на проф. Светла Славева-Грифин в Софийския Университет през септември 2013 г.
Аудиозаписът беше технически обработен, разделен на части и споделен в ЮТюб от колегата Боил Мусев – математик и студент в МП Антична литература и култура, също член на нашата Асоциация за развитие на университетското класическо образование.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: